Zorgakkoord biedt gemeenten nieuwe kansen

Vorige week woensdag stuurde minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens staatssecretaris Van Rijn een brief met het nieuwe zorgakkoord naar de Eerste en Tweede Kamer. De meeste geplande bezuinigingen worden doorgevoerd en met betrekking tot huishoudelijke hulp verandert de rol van de gemeenten. Vanaf 2015 zullen zij verantwoordelijk zijn voor het organiseren en uitbesteden van, onder andere, huishoudelijke hulp aan mensen die daarvoor een indicatie hebben.

Briefing naar WMO-loketten

Home Works stuurde daarom een brief met folder naar de WMO-loketten van de verschillende gemeenten waarin we ons voorstellen. We vertelden er ook al over op onze Facebookpagina. Wij zien graag dat gemeenten open staan voor samenwerking, want op die manier krijgen meer mensen met een indicatie toegang tot goede en voordelige hulp in het huishouden.

Voordelig kiezen voor huishoudelijke hulp

De gemeente wijst veel mensen met een indicatie voor huishoudelijke hulp door naar de grote thuiszorgorganisaties aan wie zij de huishoudelijke hulp heeft uitbesteed. Dit is een keuze, maar vaak niet de voordeligste. Bedrijven zoals Home Works, die huishoudelijke hulp op maat bieden aan klanten, zijn meestal goedkoper en veel efficiënter. Want de lijnen zijn kort, de werkwijze is eenvoudig en de organisatiestructuur helder.

Juist nu slim kiezen

Wij denken dat het bezuinigen op gemeentebudgetten niet per se hoeft te betekenen dat de kwaliteit van huishoudelijke hulp achteruit gaat. Juist omdat gemeenten door een lager budget gedwongen zijn om verder te kijken. En wellicht op zoek gaan naar andere samenwerkingen dan met de organisaties waar zij tot nu toe mee werkten. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Actueel
Blog