Zo maak je het lekker fris én gezellig thuis in de herfst

De herfst is begonnen. Warme zomeravonden hebben plaatsgemaakt voor gure regenbuien. De natuur is op zijn mooist met prachtige kleuren en paddenstoelen. Maar door de wind en regen is het soms minder aantrekkelijk om lekker naar buiten te gaan. Ook omdat het steeds kouder en vroeger donker wordt. Hoog tijd dus, om ervoor te zorgen dat het thuis extra fijn en gezellig is. Vandaar deze tips om je huis heerlijk schoon én gezellig te maken.

Herfst bladeren

Een lekker fris huis

Het is natuurlijk pas echt genieten thuis, als het fris en schoongemaakt is. Daarom deze handige checklist voor een grote herfst schoonmaak. Dan kunnen we daarna extra genieten van een warm kopje kruidenthee of lekkere warme chocolademelk voor de openhaard. Of er voor kiezen om een mooie herfstwandeling te maken en te genieten van de kleurrijke natuur.

Extra gezellig

Voor een echt herfst gevoel thuis, kan je de herfstbladeren ook naar binnen halen. Versier je huis in de mooie herfstkleuren, bruin, rood, geel en oranje.

Wist je dat je met (gedroogde) herfstbladeren van alles kan doen? Je kan ze bijvoorbeeld inlijsten, of ophangen. Maar er ook van alles mee versieren. Hieronder een paar leuke ideetjes ter inspiratie.

Inlijsten

inlijsten herfstbladeren

herfst bladeren inlijsten

Ophangen

herfstbladeren ophangen

Verzamel mooie herfstbladeren en hang ze voor het raam. Of maak je vast aan een lichtslinger (verkrijgbaar bij bijv. de Action) of kerstverlichting.

Versieren

Kaarsen geven altijd een knus gevoel. Haal de herfst in huis door leuke herfstkaarsen te maken. Heel simpel, maar o zo gezellig! Beplak jam potjes met (liefst) echte bladeren en doe er een waxinelichtje in. Zoek de mooiste bladeren als het buiten droog is en plak ze op de potjes op een regenachtige zondag.

unnamed

Hoe? Maak de potjes van binnen en buiten goed schoon. Smeer Mod Podge (koop je bij de Xenos) of Crea Podge (bij de Action) op de buitenkant van de pot en wacht even. Plak dan de bladeren erop (zorg dat de bladeren nog een klein beetje vochtig zijn) en druk het goed aan. Daarna smeer je ook de Podge over de bladeren heen, van de binnenkant van het blad naar buiten toe. Zorg dat het blad niet schuif of scheurt. Laat het een paar uur drogen.

Zo wordt jou huis extra gezellig!

Ben je niet zo van het knutselen? Ga dan voor deze prachtige herfstservetten. Deze kan je kant en klaar bestellen. Superleuk voor een speciaal herfst dinertje bij jou thuis.

herfst servetten

En besteed je liever meer tijd aan het versieren en gezellig maken van jouw huis? Dan helpen de hulpen van HomeWorks je graag met het schoonhouden.

Actueel
Blog