Vlug je woning kerstklaar

Voor veel van ons is kerst een van de hoogtepunten van het jaar. Gezellige lichtjes, lekker eten en cadeautjes uitpakken met vrienden en familie, hoe kun je hier niet van genieten?

De ongeschreven regel om de kerstboom pas na het vertrek van de goedheiligman op te zetten, ging dit jaar bij vele Nederlanders massaal de deur uit. Hoe eerder hoe beter, en the bigger the better. De kolossale kerstbomen rijken dit jaar bij vele tot de plafonds. Nu het thema kerst een steeds grotere rol gaat spelen, groeit het assortiment aan kerstornamenten. Al snel staat je huis vol met prulletjes, tenzij je niet kunt kiezen.

Het is voor vele van ons niet makkelijk om een knoop door te hakken. Zeker als je een partner of groot gezin hebt, zijn er veel wensen en smaken om rekening mee te houden. Wil jij last minute je woning nog kerst klaar maken maar ben je inmiddels aardig aan het stressen? Als je rekening houdt met onderstaande tips, moet het vlug kerst klaar maken van je woning dennenappeltje eitje zijn ;-).

cozy

Een echte of neppe kerstboom?

Er zijn veel overwegingen die je maakt wanneer je de keuze maakt tussen een echte, of een neppe kerstboom. Een kunstkerstboom heeft niet de heerlijke dennengeur, de dennengeur sprays ruiken toch niet helemaal hetzelfde. Daarbij is de jacht op een mooie kunstboom toch even iets anders dan het aanschaffen van echte kerstboom. Wel kun je de kunstboom zo vroeg neerzetten als je wilt, deze redt het prima tot de eerste week van januari. Zie je nu al op tegen de dennennaalden uit je vloerkleed plukken? Maak het jezelf niet te moeilijk en krijg versterking: de huishoudelijke hulpen van HomeWorks staan klaar om jouw kerstwoning weer helemaal aan kant te maken.

Kies één thema

Creëer rust door te kiezen voor één kerstthema. Denk hierbij aan een bepaalde kleur, of feeling die je graag in huis wilt halen. Winterwonderland doet het ieder jaar weer goed, een wit gekleurd huis vol met kleine lampjes, je kunt het zo kerstig maken als je zelf wilt! Ook als je kiest voor veel kleur, betekent dit niet direct dat je kerstdecoratie er chaotisch uit hoeft te zien.

Kerstverlichting

Bij sfeervolle kerstdecoratie horen lampjes. Waar bij vrouwen een aantal jaar geleden de kaarsen niet aan te slepen waren, lijken mannen ook voor de bijl te gaan. Ga je voor LED-verlichting? De warmere kerstverlichting is wat vriendelijker voor je ogen: kies voor gele of warmwitte lampjes.

Zijn de lampjes overal inmiddels uitverkocht en is bestellen eigenlijk al te laat? Schakel dan over op plan B: kaarsen. Gebruik leuke waxinelichthouders met kerstthema of wees creatief met kaarsen in een mooi borrelglas. Zet waxinelichtjes niet zomaar zonder waxinelichthouder neer, de ondergrond kan ontzettend heet worden. Er zijn super leuke kerst kandelaren en windlichten en dit is een stuk veiliger. Voorzie alle veilige plekken met waxinelichtjes en maak je woning makkelijk knus. Wie kan de charme van een gezellige tafel vol kaarsen nu weerstaan?

Kerst met Corona

Hou je huis ruimtelijk. Wanneer je kiest voor 3 kerstbomen (ja dit gebeurt echt) blijft er weinig ruimte over voor je gasten. Met de huidige Coronamaatregelen, is het mogelijk om een klein aantal gasten te ontvangen. Bedenk hoe jij je huis zo kunt inrichten, dat je optimaal kunt genieten van een gezellige en onbezorgde kerst met elkaar.

kerstboomschoon

Schoonmaken na kerst

Wanneer de pepernootjes stuk voor stuk zijn opgeraapt en de kerstboom zijn naalden verliest, slaat de stress vaak toe. Het opruimen van alle kerstspullen hoef je niet alleen te doen! Bij HomeWorks vind je ervaren schoonmakers die jou graag helpen met het opruimen van de kerstdecoratie. Ook in het verwijderen van wijn- of vetvlekken zijn onze hulpen bedreven.

Actueel
Blog