Uw PGB in 2015 en Home Works

PGB-houder en op zoek naar betrouwbare hulp?Bent u in het bezit van een PGB en op zoek naar betrouwbare ondersteuning in het huishouden? Dan bent u bij Home Works aan het juiste adres. Home Works is al 20 jaar de vertrouwde aanbieder van huishoudelijke hulp, voor mensen mét en zonder een PGB.

Ik ben PGB-houder. Kan ik huishoudelijke hulp inkopen bij Home Works?Jazeker! De hulpen van Home Works staan voor u klaar om u te ondersteunen in het huishouden. Aanmelden kan eenvoudig via het gratis telefoonnummer 0800-2003, of per e-mail [email protected]. Hier kunt u ook terecht als u vragen heeft over de diensten van Home Works. Als u aangeeft dat u PGB ontvangt stelt Home Works een correcte zorgovereenkomst op. Deze stuurt u zelf op naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de instantie die gaat over de budgetten. Zodra Home Works van de SVB een bevestiging ontvangt kunt u de facturen doorsturen naar de SVB – zij zullen de betaling aan Home Works verzorgen.

Ik ben PGB-houder én klant van Home Works. Wat verandert er in mijn situatie?Als u uw indicatie heeft behouden, en u maakt gebruik van de diensten van Home Works, dient u de factuur van Home Works vanaf 2015 door te sturen naar de SVB. Zij verzorgen dan de betaling, voor zover dat past binnen het budget dat u heeft.

Let op: deze maand 2 facturen in plaats van 1

De facturen van Home Works worden altijd rond de 20e van de maand verstuurd. De factuur van december/januari heeft Home Works daarom voor klanten met een PGB opgesplitst. U ontvangt één factuur van 21-12-2014 t/m 31-12-2014, die u op de normale wijze kunt voldoen (acceptgiro of hij wordt automatisch geïncasseerd). Daarnaast ontvangt u de factuur voor 1-1-2015 t/m 20-1-2015. Deze kunt u naar de SVB sturen. Hierdoor kunnen de facturen van Home Works gemakkelijker worden verwerkt door de SVB.

Correcte zorgovereenkomst voor SVBDaarnaast is het voor de SVB belangrijk dat u een correcte zorgovereenkomst heeft met Home Works. Deze hebben zij nodig om u goed te kunnen registreren. Heeft u geen zorgovereenkomst met Home Works, of weet u niet of u deze heeft? Neem contact op met uw eigen contactpersoon bij Home Works via 085 4444 090: Hij/zij kan u helpen met het opstellen van een passende zorgovereenkomst.

Het is belangrijk dat de zorgovereenkomst met Home Works naar de SVB wordt gestuurd, op het volgende adres: Servicecentrum PGB, Postbus 8038, 3503 RA, Utrecht

Ik ontvang geen PGB meer. Kan ik nog wel gebruik maken van de diensten van Home Works?Dat kan zeker! Als de PGB wegvalt en u wil de huishoudelijke hulp behouden, kunt u dat kenbaar maken aan uw contactpersoon via 085 4444 090. U betaalt dan € 16,50 per gewerkt uur en vanzelfsprekend behoudt u uw eigen vertrouwde huishoudelijke hulp.

Actueel
Blog