Huishoudelijke hulp voor ouders

Wie zorgt er voor de huishoudelijke hulp voor ouders, als zij dat zelf niet meer kunnen? Deze vraag is actueel bij veel mensen die hulpbehoevende of bejaarde ouders hebben.

Babyboomgeneratie Bij Home Works merken we dat de groep volwassen kinderen, die voor hun ouder(s) huishoudelijke ondersteuning zoekt, groeit. Logisch, want de meeste babyboomers (mensen die geboren zijn tussen 1945 en 1952) zijn met pensioen en hebben op termijn meer hulp en zorg nodig. Van professionele zorg naar mantelzorg Er zijn flinke veranderingen gaande in de ouderenzorg. Zorgtaken die eerder bij de centrale overheid lagen, schuiven door naar de gemeentes. Ook door bezuinigingen in de zorg is een deel van de professionele zorg overgeheveld naar vrijwillige zorg en mantelzorg. In dit proces raken veel ouderen hun indicatie kwijt, waardoor ze geen recht meer hebben op een aantal uren huishoudelijke hulp per week.

Tijd besteden aan zorg of samen zijn? Maar wie neemt die uren dan over? Er zijn nu eenmaal huishoudelijke taken die vader of moeder zelf niet meer kunnen doen. Bijna vanzelfsprekend schuift deze hulpvraag door naar de volwassen kinderen. Maar voor hen is lastig om de zorg voor hun ouder(s) te combineren met werk en eventueel met het eigen gezin. Daarnaast is het maar de vraag of u, elke keer als u uw vader of moeder bezoekt, die kostbare tijd wil besteden aan het huishouden. Liever kletst u lekker bij onder het genot van een kopje thee, of gaat u even samen naar buiten.

Kunt u hulp gebruiken? Merkt u dat u voor uw ouder(s) wat huishoudelijke ondersteuning kunt gebruiken? Home Works is een betrouwbare organisatie met al 20 jaar ervaring in het bieden van huishoudelijke hulp.

Neem vrijblijvend contact op via 0800-2003 (gratis) of [email protected].

Actueel
Blog