Verbetering arbeidsvoorwaarden huishoudelijk hulp

De uitspraak van de Rechter in Rotterdam heeft mogelijk een positief gevolg voor de arbeidsvoorwaarden van huishoudelijke hulpen.

Al eerder dit jaar schreef HomeWorks op de website van "de dag van de huishoudelijke hulp" dat het hoog tijd werd voor de overheid om de arbeidsvoorwaarden voor hulpen te verbeteren.

Hier was nog niet veel gehoor aan gegeven maar de Rechter van Rotterdam maakt het nu, met zijn uitspraak, meer nodig dat de overheid hier aandacht voor krijgt. Het UWV is een organisatie die in opdracht van de overheid uitvoering geeft aan regelingen als WW.

De Rechter heeft bepaald dat thuishulpen automatisch recht moeten hebben op WW en kijkt daarbij niet naar hoe dat betaald moet gaan worden. Het UWV zal snel bij de overheid aankloppen met de vraag hoe dat dan nu geregeld moet worden.

Indirect dwingt de Rechter de overheid om hier een gepast antwoord op te geven.

Dit gaat waarschijnlijk ook snel voor alle huishoudelijke hulpen gelden die officieel werken.

De NOS citeert: "Zorghulpen zijn nu gered, maar voor huishoudhulpen is de toetsing bijna hetzelfde. Daarom schat ik de kansen voor huishoudhulpen wel hoog in, maar zij moeten dat dan nog uitvechten met het UWV. Omdat ze in een soortgelijke situatie zitten, kunnen ze de zaak van mevrouw Kollmann aanvoeren", zegt Van der Vos.

Een goede ontwikkeling richting meer zekerheid en gelijkheid voor hulpen!

huishoudelijke hulp ww homeworks

Actueel
Blog