HomeWorks stopt met PGB WMO

Sinds 1994 organiseert HomeWorks met veel plezier huishoudelijk hulp bij iedereen die dat wil en of nodig heeft. Een aantal van deze klanten krijgt hiervoor een financiële ondersteuning van de overheid zoals PGB WMO.

We vinden het fijn dat we eraan kunnen bijdragen dat veel klanten, doordat ze hulp bij het huishouden krijgen, een stukje rust terugvinden en hun zelfstandigheid behouden.

Maar de schoen is gaan wringen

Wij ervaren de laatste jaren dat de administratieve druk sterk toeneemt en de financiële afhandeling moeizaam verloopt.

Omdat de financiering door elke gemeente afzonderlijk gedaan wordt krijg je ook dat elke gemeente eigen ideeën heeft en beleid ontwikkelt en daar ook per gemeente onderzoek naar doet.

Allemaal erg terecht en goed bedoeld maar met 1100 gemeenten en telkens ander beleid en voorwaarden wordt het voor ons als landelijk werkende organisatie te lastig om hier telkens afstemming over te hebben.

Wij zijn dol op schoonmaken en mensen tevreden stellen. Het 1100 keer aanpassen, handhaven en meedoen aan 1100 onderzoeken is helaas niet onze "core business". Het maakt dat we te veel moeten investeren in aanpassingen per gemeente.

Wij blijven helpen

Wij organiseren al 30 jaar huishoudelijke hulp door heel Nederland en we blijven dit doen! Onveranderd voor iedereen die dat wil en of nodig heeft.

We zullen echter, als u voor de financiering van de hulp gebruik wilt maken van PGB, u bij nieuwe aanvragen niet helpen en u dan terug moeten verwijzen naar uw gemeente.

Bij al onze huidige klanten met een persoonsgebonden budget zullen wij de dienstverlening voortzetten zolang dat gewenst is.

Actueel
Blog