Herfstvakantietips met kids

Als je in regio Zuid woont en je hebt schoolgaande kinderen, dan kun je al van de herfstvakantie genieten. Regio Midden en Noord zijn volgende week aan de beurt. En wat is het dan een feest om met kinderen het bos in te lopen en herfstknutsels te maken. Hier een paar tips om de herfstvakantie vrolijk door te komen.

  1. Boswandeling

Met stip op 1 staat natuurlijk een lekkere boswandeling! Geen bos in de buurt? Ook in de duinen of in een stadspark kun je goed kastanjes verzamelen. Kijk op de site van Staatsbosbeheer voor leuke wandelingen met kinderen. Enne, het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de (zelfgebakken) pannenkoeken na de wandeling.

  1. Knutselen met kids

Na de boswandeling komen de kinderen met zakken vol schatten thuis. En wat is leuker dan op een regenachtige middag kastanjedieren maken? Je weet wel, net zoals vroeger, met luciferhoutjes als pootjes. ideeën. En wil je de creativiteit van je kinderen nog meer uitdagen? Zet dan glitters, verf en gekleurde ragers op tafel en aanschouw met welke prachtige creaties ze op de proppen komen.

  1. De Thuisbios

Ook lekker zitten en niets doen is wel eens lekker, voor de kinderen én voor papa of mama. Haal een leuke film in huis (tip: geen zin in voor de 5e keer Cars?

  1. Kokkerellen

Toegegeven, niet ieder kind is even enthousiast als het gaat om helpen met koken, maar leuke herfstkoekjes maken vinden ze allemaal leuk.

  1. Herfstbladerkunstwerk

Hebben jullie ook mooie bladeren verzameld? Maak hiermee de mooiste kunstwerken. Benodigdheden: verf, bladeren, vellen papier en kliederschorten/oude kleren om ervoor te zorgen dat de kinderen niet helemaal onder zitten. Schilder de bladeren en druk ze stevig op een vel papier. Natuurlijk kun je ook bladeren schilderen en daarna opplakken.

  1. Mooie kaarsenhouders

En heb je wat fotolijstjes over? Met je kids kun je hier een mooi waxinelichtje mee maken!

  1. Indoor speeltuin

Is het druilerig weer maar heb je geen zin om de kinderen naar een indoor speelparadijs te slepen? Maak het speelparadijs dan gewoon in je huiskamer. Met een aantal oude lakens om een tent te maken! Of verzamel van tevoren wat dozen om een huisje mee te bouwen. En daarna lekker picknicken op de grond!

  1. Stampertjes verzamelen!

Regent het en lopen de kinderen tegen de muren op? Ja, dan zit er niets anders op dan regenpakken aan te doen, laarzen en eens even flink in plassen te stampen! En doe gerust mee, dan voel je je vanzelf weer kind. Zorg dat thuis de chocolademelk klaar staat en hang van tevoren een paar handdoeken voor de verwarming.

Actueel
Blog