10 apps die handig zijn in het huishouden!

De tijd dat een tablet met touch screen alleen nog maar in sciencefictionfilms voorkwam ligt al ver achter ons. In bijna elk Nederlands huishouden kom je wel een tablet tegen, en anders een smartphone. Met daarachter een wereld aan apps (applications) verscholen, waardoor je niet eens weet waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er veel apps die je kunnen helpen je huishouden beter te organiseren. Hier een handig overzichtje met praktische apps voor tablet en smartphone. Alle apps zijn voor iPhone, iPad en Android, tenzij anders aangegeven. Ze zijn bijna allemaal gratis, en sommige apps kun je upgraden naar een betaalde variant met meer mogelijkheden.

Eten en drinken

s het half zes en heb je nog géén idee wat jullie moeten gaan eten? Kijk dan op de Recept van de Dag-app van 24kitchen. Glas, papier, groente-, fruit- en tuinafval, restafval. Hoewel het soms erg simpel lijkt kom je toch dingen tegen waarvan je je afvraagt: In welke bak moet dit? Met de Afvalscheidingswijzer van MilieuCentraal weet je snel het antwoord. Vis kan altijd! Maar niet alle vis. Gebruik de VisWijzer om te weten welke vis met een gerust hart gegeten kan worden en welke visjes we beter kunnen laten zwemmen. De dagelijkse boodschappen zijn een flinke hap uit het budget. Met het seizoen mee-eten is goedkoper èn milieuvriendelijker, dat scheelt weer. Met de Groente- en Fruitkalender van MilieuCentraal weet je precies welke groenten en fruit nu ‘in’ zijn.

Shoppen Je staat in de winkel en twijfelt tussen twee apparaten. De app is gratis voor leden, niet-leden hebben voor € 0,79 voor een week toegang tot de testresultaten van één bepaalde productgroep. Met de Marktplaats-app kun je met drie klikken je oude bankstel te koop zetten. Of een bod uit brengen op een leuk Sinterklaascadeau. Makkelijker kan niet en je bespaart een hoop geld (en tijd). Heb jij ook zoveel to-do-lijstjes? Bundel de lijstjes in de app van Evernote! Die synchroniseert met je online account. Ook kun je foto's en geluidsfragmenten aan je lijstjes toevoegen.

Reizen De reisplanner van de NS is een must voor iedereen die wel eens met de trein rijdt. Ook met updates over storingen en treinwijzigingen.

Wat zijn jouw favoriete apps die helpen om alles in en om het huis een beetje gemakkelijker te maken? Vertel het ons op Facebook!

Actueel
Blog