Zo heb je nooit meer last van muizen en blijft het lekker fris

Met deze dierendag tip laten muizen jouw huis voortaan links liggen

Vooral in oudere huizen is er veel overlast van muizen. In het centrum van steden zoals bijvoorbeeld in Amsterdam wemelt het van deze grijze diertjes. In huizen, restaurantjes of winkels, overal kruipen ze rond. Ze knagen allerlei dingen stuk; van je kleding tot verpakkingen en soms voel je ze over je heen lopen terwijl je ligt te slapen, brrrrr. Bovendien laten ze kleine keuteltjes achter vooral in kastjes of lades waar je ook je eten bewaart. Het is echt niet fijn om deze ‘gasten’ in je huis te hebben en in ieder geval reuze smerig en onhygiënisch! Maar, hoe kom je van ze af zonder gemene of dieronvriendelijke maatregelen te nemen? Wil je geen kat en heeft jouw geweten moeite met dieronvriendelijke opties zoals een muizenval of muizengif? Hier delen we het geheim over hoe je muizen definitief verjaagt met maar één simpel middeltje, zodat ze jouw huis links laten liggen. Vanaf nu is 't verstoppetje spelen bij de buren.

muisdierendag

Deze frisse geur is de oplossing

De oplossing is …. pepermuntolie. Geen muis is bestand tegen de lucht van pepermuntolie! Terwijl wij dit over het algemeen heerlijk fris vinden ruiken, lopen muizen liever door naar een ander huis. En dat is nou net wat jij wil.

Dit komt omdat deze geur hun ruikvermogen aantast en ze daardoor niet goed in staat zijn om hun voedsel te vinden en met elkaar te communiceren. Ook ruiken ze andere roofdieren (zoals katten) minder goed en lopen zo gevaar.

Gemene muizenvallen of giftige stoffen zijn dus helemaal niet nodig als je ze met het frisse pepermunt luchtje wegjaagt. Bovendien helpt de olie ook tegen veel andere klachten (zoals hoofdpijn, migraine en verkoudheid) en ook spinnen schijnen er niet van te houden. Je kunt het zelfs vermengen met bodylotion of massageolie (let op wel verdunnen dus) of als huisparfum gebruiken. En pepermunt is een goede etherische olie voor je maag, spijsvertering en luchtwegen.

Zo verjaag je muizen zonder gif of muizenval

  • Achterhaal waar de muizen zich ophouden (waar zie je veel muizenkeutels bijvoorbeeld)?
  • Maak wat wattenbolletjes en doe er wat druppels etherische pepermuntolie op. Zorg dat je er niet té veel op doet, anders irriteer je je ogen en keel.
  • Deze watjes moet je om de 3 weken vervangen.

Zo houd je jouw huis lekker fris en kun je weer rustig slapen zonder dat er kleine pootjes langs je hoofd kruipen. En zonder poepjes op je aangevreten pak pasta in de voorraadkast.

Er zijn veel merken en soorten online verkrijgbaar zoals Aromed Pepermunt olie of die van Jacob Hooy

watjes met pepermuntolie

Meer tips om muizen te voorkomen

  • Neem een kat, daar houden muizen ook echt niet van!
  • Bewaar etenswaren in dichte potten of plastic bakken.
  • Maak ook het afvoerputje van de wasbak in de keuken elke dag schoon en verwijder achtergebleven etensresten.
  • Verwijder kruimels en etensresten direct en stofzuig regelmatig je hele huis.
  • Eet maar op één plek in je huis, neem geen eten mee naar bijv. je slaapkamer (of die van de kinderen 😊).
  • Kies een afsluitbare vuilnisbak, dus geen losse zakken laten staan.

Wist je trouwens dat er ook diervriendelijke muizenvallen bestaan, waarmee je een gevangen muisje een paar km verderop weer vrij laat?

Maar als je deze adviezen opvolgt, laten de muizen jouw huis voortaan gegarandeerd met rust.

Prettige dierendag!

Actueel
Blog