Veelgestelde vragen over hulp

Bij HomeWorks kun je direct jouw zoektocht naar een huishoudelijke hulp bij jou in de buurt starten. Dit is helemaal gratis! Stap 1: Vul je postcode in. Stap 2: Geef je voorkeuren aan Stap 3: Kies uit de hulpen die wij voor je hebben geselecteerd. Je kunt maximaal 5 huishoudelijke hulpen selecteren. Degene die als eerste reageert, gaat bij jou aan de slag. Stap 4: Gefeliciteerd! Je hebt een huishoudelijke hulp gevonden. Je kunt nu met jouw hulp chatten. De kennismaking vindt plaats tijdens de eerste schoonmaakafspraak. We sturen je de details nog per mail toe.
Log in bij ‘Mijn HomeWorks’ door te klikken op 'Mijn HomeWorks' of op het icoontje rechtsboven boven op onze website. Of open de app. Navigeer dan naar het kopje ‘aanvragen’ en pas jouw aanvraag aan. Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze helpdesk.
Ons hulpenbestand vormt een bonte verzameling van vele nationaliteiten, van Noors tot Chileens, maar iedereen spreekt voldoende Nederlands of Engels! Mocht je toch niet goed genoeg met jouw hulp kunnen communiceren, laat het ons dan direct weten. Wij zoeken dan naar een passende oplossing.
HomeWorks heeft een unieke werkwijze, die ervoor zorgt dat je in praktische zin wel opdrachtgever, maar geen werkgever wordt van de huishoudelijke hulp. HomeWorks vrijwaart je van alle plichten tegenover de hulp die je normaal gesproken wel zou hebben. Je hoeft ook niet rechtstreeks aan de hulp te betalen, maar ontvangt één keer per maand een factuur van HomeWorks. HomeWorks zorgt voor betaling aan de hulp.
Je hoeft niet thuis te blijven als de hulp komt schoonmaken. Alleen de eerste keer dat de hulp komt is het van belang dat er even iemand aanwezig is om aan de hulp te laten zien waar alle schoonmaakmiddelen en -materialen staan en om instructies te geven. Eventuele afwijkende schoonmaakwensen voor de hulp kunnen ook via de chat aan de hulp kenbaar gemaakt worden. Je stuurt een chatbericht aan jouw hulp via de chatbox die je vindt in je persoonlijke account (inlogomgeving): ‘Mijn HomeWorks’ of in de HomeWorks app.
Het is ontzettend vervelend als de hulp niet op de werkafspraak verschijnt. Neem in dat geval even contact op met ons, zodat wij kunnen kijken wat er aan de hand is en een passende oplossing kunnen bedenken.
Ben je niet tevreden over je hulp of is het geen goede match (meer)? Laat het ons direct weten. We helpen je dan graag verder met de zoektocht naar een nieuwe vaste hulp. Daarnaast kan je ook zelf in ‘Mijn HomeWorks’ een nieuwe aanvraag voor een hulp indienen. Dit doe je door naar ‘Mijn HomeWorks’ te gaan en onder het kopje ‘aanvragen’ op de button ‘nieuwe aanvraag’ te drukken.
Ja, dat kan! Log in bij ‘Mijn HomeWorks’ of open de app. Navigeer dan naar het kopje ‘aanvragen’. Hier zie je jouw aanvraag. Als je op ‘sluit aanvraag’ drukt, kan je de aanvraag/zoekopdracht stopzetten. Wij zoeken dan niet meer verder naar een huishoudelijke hulp.
Je kan bij HomeWorks meerdere aanvragen doen! Log in bij ‘Mijn HomeWorks’ (of open de app) en navigeer naar het kopje ‘aanvragen’. Klik hier op de button: ‘nieuwe aanvraag’ om zo (nog) een nieuwe zoekopdracht te plaatsen.
Je bepaalt zelf voor hoeveel dagen en hoeveel tijd je huishoudelijke hulp wilt inhuren. Maar houd wel rekening met de regels van de regeling dienstverlening aan huis. Volgens deze regeling mag je een zelfde hulp maximaal 3 dagen per week inhuren om voor je te werken. Wil je een hulp voor meer dan 3 dagen per week inhuren? Dan kun je voor de andere (extra) dagen een andere hulp nemen om ervoor te zorgen dat de 3 dagen niet overschreden worden. Bij 'Mijn HomeWorks' (of in de app) kun je hiervoor een extra aanvraag/zoekopdracht indienen. Neem gerust contact op met ons als je hier vragen over hebt. Of kijk op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dienstverlening-aan-huis
Wanneer er geen hulpen beschikbaar zijn, adviseren we je om jouw zoekopdracht uit te breiden. Bijvoorbeeld door meer dagen/tijden toe te voegen aan jouw aanvraag of een hoger uurtarief in te zetten. Op deze manier vergroot je de kans op het vinden van huishoudelijke hulp. Log in bij ‘Mijn HomeWorks’ of open de app. Navigeer dan naar het kopje 'aanvragen'. Hier zie je dan jouw aanvraag die je kunt aanpassen.
Bij HomeWorks bieden we de volgende diensten aan: - Huishoudelijke hulp - Thuiszorg - Tuinhulp Op zoek naar schoonmaak voor een kantoor? Meld je dan aan via: www.companyworks.nl.
Bij HomeWorks valt onder een basisschoonmaak: het afstoffen, stofzuigen en dweilen van alle ruimtes, het sanitair schoonmaken en de keuken aan de buitenkant (dus geen koelkast en oven/magnetron of kastjes van de binnenkant). Haal zelf alle benodigde schoonmaakmiddelen en – materialen van te voren in huis. Bij aanmelding kun je selecteren welke werkzaamheden je gedaan wilt hebben. We raden je aan om een lijstje te maken met de gewenste werkzaamheden. Het is prettig om je wensen en prioriteiten te bespreken met jouw huishoudelijke hulp en tijdens de eerste afspraak een rondje door je huis te lopen. In jouw gebruikers account ‘Mijn HomeWorks’ (of via de app) kun je via de chatfunctie ook een berichtje sturen naar jouw hulp. Zo kun je specifieke instructies of taken communiceren.
Wanneer jouw vaste hulp ziek is, kun je een aanvraag uitzetten voor een vervangende afspraak. Log in bij ‘Mijn HomeWorks’ of open de app. Navigeer dan naar ‘aanvraag’ en vul een vervangende aanvraag in. Wil je even overleggen? Neem dan even contact met ons op! Je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Bij ziekte van de hulp hoef je niet te betalen.
Om met jouw hulp te communiceren kan je het beste de veilige chatfunctie gebruiken. Die vind je in je persoonlijke account ‘Mijn HomeWorks’ of HomeWorks app. Het is natuurlijk ook mogelijk om op andere manieren te communiceren. In de praktijk is gebleken dat het handig is om zoveel mogelijk onze chat te gebruiken zodat we goed mee kunnen denken als iets niet gaat zoals je wilt.
Je maakt persoonlijk kennis tijdens de eerste schoonmaakafspraak! De eerste keer dat de hulp komt schoonmaken is het van belang dat er even iemand aanwezig is om aan de hulp te laten zien waar alle schoonmaakmiddelen en materialen staan, om instructies te geven en om kennis te maken!.