Let the sunshine in! En bespaar energie

Niets geeft je zo’n opkikker als lekker een uurtje in de zon zitten. De zon geeft je energie, zorgt dat je vitamine D aanmaakt (goed voor je botten en je immuunsysteem) en levert een uitstekend humeur op. De energie van de zon kan je op nog meer manieren inzetten. Door zonne-energie thuis te gebruiken scheelt dat flink in de energiekosten.

  • Droog de was in het zonnetje in plaats van in de droger

Een wasdroger is ideaal, maar scoort hoog op het gebied van stroomverbruik. Nu het zulk lekker weer is, is het een kleine eenvoudig om je was buiten te hangen aan een lijntje. Vaak is de was na een paar uur al droog. Extra voordeel: je hoeft minder was te strijken, want door het uithangen zitten er minder kreukels in.

  • Bleek vlekken uit kleding door ze in de zon te leggen

Heb je een wit hemd of shirt met gele plekken? Maak het nat en hang het te drogen in de zon. Die heeft namelijk een blekende werking. De vlek zal een stuk lichter worden of helemaal verdwijnen, afhankelijk van hoe oud de vlek is. Met zonnepanelen bespaar je gemiddeld 75 euro per jaar

  • Pak het groots aan met zonnepanelen

Als je echt optimaal gebruik wil maken van de zon kun je kiezen voor zonnepanelen. In Nederland vind je inmiddels veel bedrijven die adviseren over zonnepanelen en ze installeren. Allen bieden ze de mogelijkheid om een gratis offerte te maken. Een handige site om je op te oriënteren is Solarwijzer. Hier lees je ook meer over de precieze besparing die dit oplevert, de mogelijkheden van subsidie en andere financieringsmogelijkheden.

  • Of begin met een klein zonnepaneeltje

Er zijn tegenwoordig opladers op de markt om je smartphone met zonne-energie op te laden. Ook is er voor kinderen allerlei leuk en educatief speelgoed op dit gebied. Zo, en nu tijd om lekker in de zon te gaan zitten!

Actueel
Blog